Peak Shaving

Gepubliceerd op 21 februari 2024 om 12:47

Peak shaving is een concept dat in de energiesector wordt gebruikt om piekbelasting te verminderen. Dit gebeurt door het gebruik van energie te verschuiven naar momenten wanneer de vraag lager is. Dit is voordelig omdat het het elektriciteitsnet minder belast tijdens piekuren, wat de algehele stabiliteit van het netwerk bevordert. Het kan ook helpen om de kosten van energieverbruik te verminderen, aangezien elektriciteit tijdens piekuren vaak duurder is.

Een belangrijk onderdeel van peak shaving is energieopslag. Dit kan worden bereikt met behulp van thuisbatterijen, die energie opslaan wanneer de vraag laag is en vervolgens vrijgeven wanneer dat nodig is tijdens piekuren. Dit maakt het mogelijk om energie op te slaan wanneer het goedkoop is en deze te gebruiken wanneer de energieprijzen hoger zijn.

 

Thuisbatterijen zijn een toegevoegde waarde voor peak shaving omdat ze niet alleen helpen om de kosten van energie te verminderen, maar ook bijdragen aan een betere stabiliteit van het elektriciteitsnet. Bovendien kunnen ze worden geïntegreerd met hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie, waardoor de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wordt verminderd.

 

Al met al bieden thuisbatterijen een effectieve manier om de piekbelasting te verminderen en tegelijkertijd de algehele efficiëntie en betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet te verbeteren.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.